Визнаний лідер галузевої науки та освіти України (до ювілею Наталі Миколаївни Кушнаренко)

Автор(и)

  • Василь Шейко ХДАК, Ukraine
  • Алла Соляник ХДАК, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.36273/2076-9555.2020.9(290).44-48

Ключові слова:

бібліотекознавство, бібліотечне фондознавство, документологія, Харківська державна академія культури, Кушнаренко Наталя Миколаївна, вища бібліотечно-інформаційна освіта

Анотація

Висвітлено життєвий і професійний шлях Наталі Миколаївни Кушнаренко — доктора педагогічних наук, професора кафедри інформаційної, бібліотечної та архівної справи Харківської державної академії культури (ХДАК), заслуженого працівника культури України з нагоди 70-річчя від дня народження. 

Зауважено, що Н. Кушнаренко — одна з ініціаторів започаткування в Україні принципово нової наукової галузі 27 "Соціальні комунікації"; талановитий педагог, який постійно підтримує обдаровану студентську молодь, опікується новим поколінням науковців; здібний організатор і натхненник щорічної Всеукраїнської науково-теоретичної конференції молодих учених "Культура та інформаційне суспільство ХХІ століття", що дає змогу репрезентувати результати їхніх перших наукових розвідок.Розглянуто етапи її становлення як науковця, зокрема у ХДАК, а також результати плідної академічної діяльності, віддзеркалені в понад 400 наукових і навчально-методичних працях. Бібліометричний аналіз наукового доробку ювілярки свідчить про постійне зростання дослідницької продуктивності, розширення проблемно-тематичного ореолу публікацій, безперервне генерування численних ідей, що живлять галузеву теорію, освіту й практику новим науковим знанням.

Важливим напрямом діяльності Н. Кушнаренко також є наукове редагування та участь у редакційних колегіях численних професійних журналів і збірників наукових праць.

 

 

 

 

Біографії авторів

Василь Шейко, ХДАК

Доктор історичних наук, професор, ректор ХДАК, дійсний член Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України

Алла Соляник, ХДАК

Доктор педагогічних наук, професор, декан факультету соціальних комунікацій ХДАК

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-09-24

Номер

Розділ

Видатні діячі та визначні події