Любові вічної канон (до 125-річчя від дня народження Максима Рильського)

Автор(и)

  • Іван Чиж Українська консультативна рада експертів інформаційної сфери, Україна

DOI:

https://doi.org/10.36273/2076-9555.2020.3(284).43-45

Анотація

Професор Володимир Панченко у глибокому й душевно-проникливому слові про Максима Рильсь­кого ("Максим Рильський. Poeta Maximus"), розгорну­тому на пів сотні сторінок першого тому енциклопе­дичного двотомника, що вийшов друком у 110-й рік від на­родження Великого Українця, зауважував: "Канон ук­раїнської літератури XX століття, за якими б жорст­кими естетичними критеріями він не укладався, неможливо уявити без Максима Тадейовича Риль­ського" .

Саме так! Усвідомлення величі та епохальної значу­щості цієї Постаті дало наснагу очолюваному на той час мною Державному комітету телебачення і радіомовлення України внести це видання до держав­ної програми "Українська книга", здолати опір мін­фінівсько-урядового чиновництва, та, попри всі не­гаразди й фінансові обмеження, випустити його у світ.

Біографія автора

Іван Чиж, Українська консультативна рада експертів інформаційної сфери

Голова Української консультативної ради експертів інформаційної сфери, заслужений журналіст України, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації (1998—2000), голова Держкомтелерадіо (2002—2006)

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-03-13

Номер

Розділ

Видатні діячі та визначні події