До Слова і до Совісті торкнутися… (до 85-річчя від дня народження Бориса Олійника)

Автор(и)

  • Іван Чиж Українська консультативна рада експертів інформаційної сфери, Україна

DOI:

https://doi.org/10.36273/2076-9555.2020.10(291).46-47

Анотація

Мовчить чиновництво… Не чути "патріотів"… Принишкли чомусь і брати по цеху… Чи то вірус і карантин, чи втрата пам'яті й забуття, а чи байдужість і зневіра… Хто зна?..

Зате пульсує жива і юна творчість, гартується думка, відкривається глибина і таїна від доторку до Слова й до Совісті великого Поета й Громадянина. Студенти-журналісти першого та другого курсів гуманітарно-педагогічного факультету Національ­ного університету біоресурсів і природокористування України саме 22 жовтня, у день народження Бориса Ілліча Олійника, прослухали лекцію-спогад про ви­датного співвітчизника, отримали спеціальні творчі завдання та розпочали колективну роботу над альманахом-дайджестом про його творчість.

Виявилося, що тільки наш університет, де маю честь навчати основ журналістики юну зміну, гідно пошанував цю високу Постать. Отже, про Бориса Ілліча слово-спогад…

Біографія автора

Іван Чиж, Українська консультативна рада експертів інформаційної сфери

Голова Української консультативної ради експертів інформаційної сфери, заслужений журналіст України, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації (1998—2000), голова Держкомтелерадіо (2002—2006)

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-10-28

Номер

Розділ

Видатні діячі та визначні події